Til en rigtig fødselsdag, hører der boller til. Disse fødselsdagsboller er lette og luftige. Bollerne tager lidt længere tid at lave, da ægene skal være rigtig luftige inden de vendes i dejen, men de er helt sikkert det ekstra arbejde værd.

Luftige fødselsdagsboller
12 stk, store, lette og luftige fødselsdagsboller
Print
Prep Time
2 hr
Cook Time
10 min
Total Time
2 hr 10 min
Prep Time
2 hr
Cook Time
10 min
Total Time
2 hr 10 min
Ingredienser
  1. 2 æg
  2. 4 spsk. sukker
  3. 50 g gær
  4. 2 1/2 dl lunken vand
  5. 1 dl olie
  6. 1/2 tsk. salt
  7. 600 g mel
  8. 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg og sukker til en luftig masse i en røremaskine. Giv det gerne 5-10 min.
  2. Opløs gæren i det lunkne vand i en ny skål. Tilsæt olie og salt, og rør godt.
  3. Vend forsigtigt æggemassen i.
  4. Sigt melet i dejen af 3-4 omgange. Rør godt mellem hver portion mel, så der ikke kommer klumper.
  5. Når alt melet er tilsat, skal dejen røres godt igennem. Giv det ca. 10 min. i en røremaskine med dejkrog - til dejen er let og smidig.
  6. Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 min.
  7. Ælt dejen godt igennem og form den til 12 boller.
  8. Kom bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i yderligere 45 min.
  9. Pensel med æg og bag dem ved 200 grader i 10-12 min i en varmluft ovn.
TIP
  1. Tjek om bollerne er bagt nok, ved at banke let på undersiden af bollen. Lyder det hult, er bollerne bagt færdig.
Tine Skov http://www.tineskov.dk/

TineSkov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *